Skip to content
Warning: To enhance the user experience on this site we use cookies. I agree I disagree

This position has already been filled

Brussels

Onze klant is een Belgische bank die zich onderscheidt van de grootbanken doordat ze zich exclusief richt op het grote publiek met een uitgebreid gamma aan uitgekiende bankproducten. Deze hebben als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze eenvoudig, begrijpbaar en concurrentieel zijn. De bank beschikt over een uitgebreid distributienetwerk en heeft een uitstekende kapitalisatieratio en rendabiliteit. Meer dan 1 miljoen klanten geven blijk van hun vertrouwen.

Function

Als head of legal bent u de rechterhand van het lid van het directiecomité bevoegd voor juridische zaken, heeft u regelmatige contacten met de CEO en geeft u dagelijks leiding aan een team van 3 ervaren bankjuristen.

Het feit dat de juridische dienst uit 4 juristen bestaat, uzelf inbegrepen, betekent dat u als jurist met de grootst mogelijke variatie aan juridische vraagstukken te maken krijgt, o.m.

bankrechtvraagstukken (distributierecht ivm bank-, beleggings- en verzekeringsproducten, handelspraktijken, koppelverkoop, consumentenkrediet, de wet Cauwenberghs, de Wet Willems, MIFID,  SEPA);

vraagstukken uitgaande van het directie-comité of het secretariaat-generaal ivm corporate governance, relaties met de aandeelhouders en met de toezichthouders FSMA en Nationale Bank;

compliance issues (witwassen, gedragscode, omzetting europese richtlijnen, conflicts of interest);

sociaal en fiscaal recht (in samenwerking met external counsel);

‘specifieke’ litigation van de bank (met uitzondering van klassieke invorderingsdossiers).

U staat ook in voor het draften en onderhandelen van de contracten (leverancierscontracten, samenwerkingscontracten, algemene voorwaarden etc).

Profile

U beschikt over een masterdiploma in de rechten en u heeft tussen 7 en 15 jaar relevante ervaring in de juridische dienst van een financiële instelling;

U bent perfect tweetalig NL/FR;

U communiceert duidelijk, beschikt over het talent om een vereiste organisatietalent alsmede over de skills die nodig zijn om een team van 3 ervaren bankjuristen te managen;

U bent een teamplayer die meedenkt met de organisatie en u neemt initiatieven om de werking van de dienst verder te optimaliseren.

Offer

Als head of legal kan u beroep doen op een klein team van ervaren bankjuristen. De structuur van de juridische dienst is dan weer klein genoeg om richting te kunnen geven aan de équipe.

Zelf zal u genieten van exposure aan het topmanagement en uw inzichten zullen in dank aanvaard worden.

De variatie aan te behandelen onderwerpen is groot.

De bank is een stabiele werkgever met een gezonde ambitie.

Naast de attrictiviteit van het inhoudelijke werk, geniet u tevens van een competitief en bijzonder volledig pakket in overeenstemming met de ervaring die u aanbrengt.

Submit CV

Submit your legal, tax or compliance CV

Submit your legal, tax or compliance CV close